top of page

Nieuw materiaal - de laatste 3

Kinderkwaliteitenspel

Ieder kind heeft kwaliteiten en talenten. Vaak weten kinderen niet welke waarde deze hebben voor hun omgeving, ouders en andere kinderen. Het kinderkwaliteitenspel helpt kinderen zich hiervan bewust te worden. Met behulp van de kaartjes in dit spel maken ze op een leuke manier kennis met hun kwaliteiten.

Het deugdenspel

Het Deugdenspel is gerinspireerd op het Deugdenproject dat is opgericht door Linda Kavelin-Popov, Dan Popov en John Kavelin (Canada). Het bestaat al sinds 1991 en heeft inmiddels z’n weg gevonden naar 95 landen. In 1994 is het door de Verenigde Naties uitgeroepen als beste opvoedprogramma ooit, geschikt voor alle culturen en religies.
Kijk voor meer informatie op www.deugdenproject.nl, www.virtuesproject.com en http://www.hetdeugdenspel.nl/.

 

Ken je kwaliteiten

Kwaliteiten kenmerken een leerling. Vaak zijn leerlingen zich niet bewust van de kwaliteiten die ze hebben. De kaartjes van het spel zijn uitermate geschikt om deze kwaliteiten zichtbaar te maken. Dit spel is geschikt voor leerlingen in het secundair onderwijs, maar uit ervaring weten we dat leerlingen in het basisonderwijs en ook volwassenen graag met het kwaliteitenspel werken. In de handleiding bij dit spel worden diverse spelvarianten besproken.

Please reload

bottom of page